Mesotherapie is een behandeling die gericht is op het verbeteren en verjongen van de huid van het gezicht, de hals en het decolleté door het toedienen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur, mineralen en vitamines rechtstreeks in de middelste laag van de huid. Deze procedure is ontworpen om fijne lijntjes en rimpels te vervagen, evenals het behandelen van aandoeningen zoals acne, pigmentvlekken en rosacea. Hoewel mesotherapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er bepaalde contra-indicaties, mogelijke bijwerkingen en noodzakelijke nazorgmaatregelen om in overweging te nemen.

Contra-indicaties:

 1. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: De effecten van de behandeling op zwangerschap en borstvoeding zijn niet goed bekend, dus het wordt over het algemeen afgeraden voor deze groepen.
 2. Huidinfecties of actieve huidziekten: Mesotherapie mag niet worden uitgevoerd op gebieden met actieve infecties, ontstekingen of huidziekten.
 3. Allergieën: Individuele allergieën voor de gebruikte stoffen moeten worden overwogen. Patiënten met allergieën voor de componenten van de mesotherapie-oplossingen moeten voorzichtig zijn of de behandeling vermijden.
 4. Auto-immuunziekten: Bij patiënten met auto-immuunziekten kan de behandeling niet geschikt zijn vanwege het risico op verergering van de symptomen.

Bijwerkingen:

 1. Roodheid en zwelling: Na de behandeling kan er enige roodheid en zwelling optreden, maar dit zou meestal binnen enkele dagen moeten verdwijnen.
 2. Kleine blauwe plekken: Injecties kunnen leiden tot kleine blauwe plekken op de behandelde gebieden, vergelijkbaar met andere injectieprocedures.
 3. Tijdelijke gevoeligheid of pijn: Sommige patiënten ervaren een lichte gevoeligheid of pijn op de injectieplaatsen. Dit zou snel moeten verdwijnen.
 4. Infectie: Hoewel zeldzaam, bestaat het risico op infectie op de injectieplaats. Het is essentieel dat een gecertificeerde en ervaren professional deze procedure uitvoert om infecties te minimaliseren.

Nazorg:

 1. Vermijd zonlicht: Bescherm de behandelde huid tegen direct zonlicht gedurende een paar dagen na de behandeling om complicaties te voorkomen.
 2. Vermijd intense fysieke activiteit: Vermijd zware lichamelijke inspanning direct na de behandeling, aangezien dit de zwelling kan verergeren.
 3. Hydratatie: Drink voldoende water om de huid gehydrateerd te houden en herstel te bevorderen.
 4. Opvolgafspraken: Volg de aanbevolen opvolgafspraken bij de professional om de voortgang en eventuele noodzakelijke aanpassingen te controleren.

 

semia skin improvement 

Direct een afspraak maken voor 1 van de behandelingen

Boek nu!

Openingstijden salon

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 12:00 - 21:00
Donderdag: 12:00 - 21:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: gesloten