Couperose is een vervelende, maar ongevaarlijke huidaandoening. Wanneer iemand gevoelig is voor couperose zijn sommige bloedvaten continu verwijd. Omdat de bloedvaatjes continu zijn uitgezet, zal op deze plekken de huid rood gekleurd zijn. 

U kunt couperose herkennen aan kronkelende zichtbare rode vaatjes. Het openbaart zich vaak in het gezicht op de wangen, neus en voorhoofd.In feite kan iedereen couperose krijgen, alleen is de één er meer vatbaar voor dan de ander. In het algemeen hebben mensen met een lichte huid last van couperose.

Oorzaken van couperose

Vaak treedt de huidaandoening spontaan op. Andere mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • Erfelijkheid: Meestal is couperose erfelijk bepaald. Met name mensen met een licht huidtype hebben couperose.
  • Rosacea: Een andere oorzaak van couperose kan rosacea zijn. Rosacea is een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid. Bij rosacea bevindt zich rode uitslag op de wangen, kin, neus en voorhoofd. Tevens wordt rosacea op den duur roder en hardnekkiger. Er kunnen zwellingen en bobbels ontstaan.

Couperose kan dmv IPL/ Laser behandelingen of coagulatie verminderd of hersteld worden.

Wanneer de huid of door aanleg of door weersinvloeden te maken heeft met couperose is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen want naar mate we ouder worden, zullen de aders van rode strepen veranderen in donkere dikkere pijnlijke aderen. Na een aantal behandelingen zult u merken dat de huid niet meer zo rood is en meer gaat stralen!

2 weken voor en na de behandeling de zon vermijden

Voor een optimaal resultaat kunt u het beste uitgaan van 6 tot 10 behandelingen. Vervolgens is het raadzaam de behandelingen om de 6 tot 8 weken te herhalen om het optimale resultaat te behouden.

Prijs behandeling:

Gelaat helemaal € 75
Gelaat deel € 50
Hals € 50


 

semia skin improvement 

Direct een afspraak maken voor 1 van de behandelingen

Boek nu!

Openingstijden salon

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 12:00 - 21:00
Donderdag: 12:00 - 21:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: gesloten